Zdroj: https://www.porodnaasistencia.sk/index.php?a=prave-pripravujeme/2.a-4.7.o-16.00h.sp.nova-ves  •  Vydané: 27.6.2019 13:15  •  Autor: asistentka

20.12. o 18.00hod Sp.Nová Ves

Všetko o dojčení-3h.kurz

VÝZNAM DOJČENIA a PODPORA dojčiacej matky. 

Materské mlieko ako zdravý základ pre naše deti. Dojčenie nie je len záležitosť ženy. Mnoho žien dojčí vďaka včasnej príprave v tehotenstve a správnej podpore pôrodnej asistentky pred, počas a po pôrode, už v domácom prostredí. Rovnako dôležitá pre dojčiacu matku je pomoc otecka dieťaťa, blízkej rodiny, okolia, zdravotníkov.

Máte príležitosť dostať kvalitné informácie a pripraviť sa na obdobie dojčenia na jednorázovej prednáške s ukážkami a nácvikom.

 

VŠETKO O DOJČENÍ 

KEDY? 20.decembra 2019 od 18.00 - 21.00hod.

KDE?   Štúdio Luneta, Strojnícka 2, Spišská Nová Ves (mapa)

 

PREČO DOJČIŤ?
MATERSKÉ MLIEKO = ZLATÁ, ŽIVÁ TEKUTINA pre vaše dieťatko 
- prvý štart pre budovanie imunity a zdravia dieťaťa
- najprirodzenejšia ochrana pred chorobami
- jedinečná, nenahraditeľná potrava
- unikátna, s meniacim sa zložením podľa potrieb dieťaťa
- podporuje vývin mozgu, intelektu ...

Chcem dojčiť? Poznám postup, ako začať?
Ovládam techniku dojčenia?
Viem, kedy je dieťa dobre prisaté?
Poznám polohy pri dojčení?
Viem rozpoznať, čo vlastne dieťa na prsníku robí?
Mám podporu svojich blízkych?
Pre efektívne dojčenie sú tieto základné faktory dôležité.

 

Obsah prípravy:

Náplňou prípravy je prednáška s ukážkami, s nácvikom polôh dojčenia a priloženia dieťaťa k prsníku, problémové dojčenie.

Počas 3 hodín preberieme a všetko si vysvetlíme, naučíme sa, čo je na úplnom začiatku dojčenia dôležité a ako predchádzať ťažkostiam a pokračovať v dojčení. Máme k dispozícii bábiky, ktoré použijeme na nácvik správnej techniky dojčenia :-) Vymenujeme prvé najčastejšie sa vyskytujúce "bôliky", ako ich vedieť odhaliť a zvládnuť, resp. zavolať si na pomoc kvalifikovanú laktačnú konzultanku (PLK). 

> napätie, bolesť prsníkov, prevencia zápalu

> neprisávajúce sa, plačlivé, nervózne dieťa

> nedostatočná/nadmerná tvorba mlieka 

> ploché, vpáčené, citlivé, poranené bradavky, ragády

> alternatívne kŕmenie materským mliekom

> kontakt na profesionálnu laktačnú konzultantku (PLK)

 

POPLATOK: 23eur/osoba, 33eur/pár na mieste prednášky

PRIHLÁŠKA: - telefonicky: 0907025298 - SMS v tvare: meno, priezvisko, adresa, mail, termín pôrodu, Všetko o dojčení december 2019

- mailom: por.asist@gmail.com - s textom: meno, priezvisko, adresa, termín pôrodu, Všetko o dojčení december 2019

 

DOJČENIE nie je len záležitosť ženy. Mnoho žien dojčí vďaka príprave a podpore pôrodnej asistentky, zdravotníkov, partnera a najbližších.

Tak poďme spoločne dosiahnuť zdravú a prirodzenú výživu detí materským mliekom, podporiť výhradné dojčenie od momentu narodenia dieťaťa po dobu 6 mesiacov (odporúčanie WHO - Svetová zdravotnícka organizácia -WHO).

 

STAROSTLIVOSŤ profesionálnej laktačnej konzultantky (PLK): 

Poskytujem služby a starostlivosť o tehotné a dojčiace matky s ďeťmi. Abolvovala som ďalšie vzdelávanie v oblasti dojčenia - Kompletný študijný program (4.moduly), ktoré zodpovedá medzinároným kritériám pre prípravu certifikovaných laktačných konzultantov.

Vzdelávanie pre zdravotníkov umožňuje Inštitút pre podporu dojčenia (IPD) - špecialista vo vzdelávaní zdravotníckych profesionálov v oblasti dojčenia s akreditáciou MZ SR. V spolupráci s European Lactation Consultans Alliance (ELACTA) presadzuje jednotné vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov v súlade s medzinárodným vzdelávaním laktačných konzultantov. Ako koordinátor IBCL (SR) zastupuje a presadzuje profil profesionálnej laktačnej konzultantky.

V prípade akýchkoľvek otázok, ťažkostí v súvislosti s dojčením, prosím kontaktovať mailom/telefonicky. Popíšete svoj problém, požiadavku, spoločne nájdeme vhodný termín a ochotne vás prídem navštíviť, poradiť, nájsť riešenie aktuálnych problémov v dojčení týkajúcich sa matky alebo dieťaťa....čiže oboch, lebo sú jedným celkom smiley

 

S láskou a úctou 

Mgr. Anastázia Furmanová, pôrodná asistentka s licenciou na výkon samostatnej zdravotníckej praxe a laktačná konzultantka s mnohoročnými skúsenosťami v ústavnej, ambulantnej i komunitnej zdravotníckej praxi :-)